Lövöldözés egy klipp forgatásán New Orleansban

Legkevesebb tizenhat embert szállítottak kórházba New Orleansban helyi idő szerint vasárnap kora este egy játszótéren történt lövöldözés nyomán – jelentette egy helyi tévéállomás.

A Bunny Friend Park nevű játszótéren mintegy ötszázan tartózkodtak egy zenés videó felvételén, amikor egyes szemtanúk szerint két fegyveres jelent meg a helyszínen, és a tömegbe lőtt.

Tyler Gamble rendőrségi szóvivő szerint a területen két csoport tartózkodott: a videófelvétel-készítés résztvevőin kívül helybéli lakosok szomszédsági ünnepre gyülekeztek össze ugyanott.

A mentők tíz embert vittek kórházba, másokat különböző gépkocsikon szállítottak oda – mondta Gamble, és hozzátette: a videófelvétel-készítéshez nem volt területfoglalási engedély.

A szóvivő később elmondta azt is, hogy a lövöldözők egymást vették célba, majd egymást üldözve elfutottak a helyszínről. A rendőrség feltételezése szerint valamilyen veszekedés fajulhatott fegyveres összetűzéssé, de annak kiváltó oka nem ismert. Halálos áldozatról egyelőre nincs hír.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez