Afrikai migránsok égtek bent egy algériai hangárban

Meghalt 18 afrikai migráns kedden Algériában, egy menekülttáborként szolgáló hangárban kitört tűzben – közölte a helyi polgári védelem.

A tűz az Algírtól 800 kilométerrel délkeletre lévő Vargla tartományi székhelyen kialakított menekülttáborban keletkezett hajnalban, és az eddigi vizsgálat eredménye szerint baleset volt, egy rövidzárlat miatt felrobbant egy fűtőberendezés.

A halálos áldozatokon túl 43 sérültje is van a tűzvésznek. A polgári védelem parancsnoka nem tudta megmondani az áldozatok állampolgárságát. Az algériai vöröskereszt vezetője azt mondta, hogy a sérültek közül 27-en vannak kórházban.

A hangárban több mint 600 migráns volt a tűz idején, egyébként számuk erősen hullámzik a polgári védelem vezetője szerint, mert a menekültek szabadon ki-be járhatnak az épületbe.

Algéria a fekete-afrikai migránsok egyik fő célpontja lett azóta, hogy Líbiában kaotikus állapotok uralkodnak. A megnőtt bevándorlás hatására az országban megsokszorozódtak a rasszista megnyilvánulások, egyebek között a sajtócikkekben. A civilszervezetek rendszeresen elítélik ezeket.

Tavaly óta Algéria egy Niameyjel kötött megállapodás alapján visszaküldött Nigériába több mint 4000 migránst – mondta el a vöröskereszt vezetője.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez