Az orosz homofóbiáról szól az év legnépszerűbb klipje

Miközben áradnak Oroszországból a homoszexuálisok jogainak korlátozásaival és atrocitásaival kapcsolatos hírek, a témát feldolgozó egyik klipet majdnem 90 millióan nézték meg az idén.

Az orosz törvények nem teszik lehetővé a “nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagálását kiskorúak körében.” Ezenkívül rendszeresen érkeznek hírek Oroszországból, ahogy szélsőségesek homoszexuálisokat bántalmaznak. Ez háborította fel az ír Hozier zenekart.

A Spotify portál összesítése alapján a Take me to church című szám klipjét több mint 87 milliószor nézték meg az idén. Az oroszországi homofóbiáról szóló videó több olyan jelenetet is bemutat, ahol durván vernek homoszexuálisokat orosz szélsőségesek.

„A dal a szerelemről szól. A klip olyanokat mutat be, akik meg akarják tiltani mások szerelmét. Tanulmányoztam, mi történik Oroszországban, ahol extrém szélsőségesek támadásokat szerveztek és az azokon rögzített felvételeket posztolták a közösségi oldalakra.” – idézte a Hozier egyik énekesét a Gay.ru hírportál.

Azt is hangsúlyozta, mennyire fontos megérteni, hogy ilyesmi bárhol előfordulhat, a társadalmak könnyen hozzászoknak a gyűlölködéshez, különösen a nehéz időszakokban. A kereszténység felelősségét is firtatta a homfóbiával kapcsolatban. Az énekes szerint a homoszexualitás helytelenné nyilvánításával szörnyűséget követ el a saját erkölcseivel kérkedő egyház.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez