Török zászlót és Erdogan-bábut égettek Oroszországban

Oroszországban több helyen tüntettek Törökország ellen az orosz vadászbombázó e heti lelövése miatt, a pénteki megmozdulásokról aktivisták az interneten tettek közzé videofelvételeket. A Fekete-tenger északi partján, Törökországhoz közel fekvő Novorosszijszkban a felvételek szerint demonstrálók elégettek egy török zászlót a helyi török konzulátus épülete előtt.

A szintén a Fekete-tenger partján lévő, Oroszország által tavaly Ukrajnától annektált Krím félszigeten rendezett tüntetése résztvevői Recep Tayyip Erdogan török elnök portréjával ellátott szalmabábút gyújtottak lángra az internetre feltöltött videók tanúsága szerint.

Szentpéterváron öt tüntetőt őrizetbe vettek a helyi hatóságok, miután a török főkonzulátust tojással dobálták meg, és festékkel öntötték le – közölte az orosz média.

A török légierő egy F-16-os vadászgépe kedden lőtt le egy orosz Szu-24-es vadászbombázót a török-szíriai határ térségében, miután az orosz gép török állítás szerint megsértette az ország légterét. Moszkva azt állítja, hogy a gép Szíria felett repült.

A történtek miatt Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök gazdasági szankciók kidolgozását jelentette be Törökországgal szemben, és Moszkva pénteken úgy határozott, hogy jövő év január elsejétől felfüggeszti a török állampolgárok vízummentességét.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez