Mit ebédeltek ma a klímacsúcson a világ vezetői?

Milyen receptet választana, ha például az amerikai, az orosz és az indiai elnököt várná vendégségbe? A valójában 150 vezető politikusra vonatkozó kérdést közösen válaszolta meg Franciaország öt vezető szakácsa a klímacsúcs mai ebédjével kapcsolatban.

Csak semmi hivalkodás – értett egyet a menü tervezésekor Yannick Alleno, Alexandre Gauthier, Nicolas Maase, Marc Veyrat és Christelle Brua. A december 11-ig tartó klímacsúcs mai napján 150 állam vezetője mond egymásután 3 perces beszédet. A maratoni ülést egy 75 percesre tervezett ebéd szakította félbe.

Az ételsor természetesen megmutatja Franciaország gasztronómiai kiválóságait – tájékoztatta az ebédről még tegnap az újságírókat a francia külügyminiszter, Laurent Fabius.

Előételként virággőzben főtt fésűkagylóval tálalt karalábé krémlevest készítettek, amelyet Licques-i baromfi követett szarvasgombával töltött zellerrel és petrezselymes spenótkrémmel. Levezetőként a francia Mont Blanc környékéről származó Reblochon sajtot, desszertként pedig hagyományos Paris Brest (kör alakú égetett tészta) süteményt és könnyű praliné krémet fogyaszthattak a vendégek.

A thelocal.fr hírportál a borlapot is elárulta. A fehér 2011-es Meursault 1er Cru „Santenots” és a 2009-es évjáratú vörös Domaine Marquis d’Angerville Chateau Beychevelle mellett Philipponnat Cuvee 1522-es pezsgőt kínáltak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez