Ócskavasakkal bombáznák az Iszlám Államot

Rendkívül kínos helyzetbe kerültek a németek, miután a Bundestag megszavazta a német hadsereg bevetését az Iszlám Állam ellen. A német légierőnek ugyanis alig van működőképes repülőgépe, amellyel támadásba lendülhetne a vérszomjas terroristák ellen.

Rég volt ilyen rossz helyzetben a német légierő, amely hivatalosan 93 darab Tornádó típusú vadászbombázóval és 68 darab Eurofighter vadászgéppel rendelkezik. Az utóbbiakat eredetileg a Tornádók leváltására vásárolták meg és állítottak hadrendbe. A Tornádók ugyanis már több mint 20-30 éve szolgálnak. A probléma viszont az, hogy a Tornádókból összesen 29 üzemképes gép áll rendelkezésükre a németeknek, mig a Eurofighter-ből 37. A többi repülő alkatrészhiány miatt vesztegel a földön, már évek óta. Szakértők ezért nem véletlenül nyilatkoztak úgy, hogy a német légierő állapota jelenleg „elégtelen”, ami számos kérdés vett fel a németek katonai szerepvállalásával kapcsolatban.

TornadoTaxyingA németek eredetileg a felderítésben játszanának komoly szerepet az Iszlám Állam ellen indított nemzetközi offenzívában. Emellett pedig a helyi úgynevezett szövetséges csapatoknak nyújtanának támogatását. A németek hat Tornádó vadászbombázót is a térségbe küldenének, hogy csatlakozzanak az ISIS erőinek bombázásához is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez