Azt gondolja, hogy a Korán agresszív és kirekesztő? Biztos, hogy nem a Bibliára gondol?

Egyre komolyabb gyűlöletkeltés folyik a muszlimok és úgy általában az iszlám vallás ellen mind a médiában, mind a közéletben. Az Iszlám Állam térnyerésével és a párizsi terrortámadásokkal az emberek figyelme egyre jobban a muszlimokra irányul. Sokan azt gondolják, hogy nem szélsőséges csoportokról van szó, hanem az iszlám világ támad a keresztény nyugatra. “Mindezt a Koránból tanulják, ott meg is van írva” – hangzik az ismerős érvelés. Vajon a Biblia nem ugyanolyan elnyomó dogmákat hangoztat?

Sacha Harland és Alexander Spoor holland filmkészítők, akik egy végtelenül tanulságos videóval vonultak be a köztudatba. A The Holy Quran Experiment című videót mostanra már több mint ötmillióan látták, és nem hiába. Harlandék egy Bibliát álcáznak Koránnak, majd részleteket olvasnak fel járókelőknek. Az emberek persze szörnyülködnek a hallottakon, és olyanokat kérdeznek, hogy ki képes hinni az ilyesmiben, illetve elnyomónak és kirekesztőnek ítélik a felolvasott sorokat. A Bibliáról pedig azt nyilatkozzák, hogy jóval visszafogottabb, elfogadóbb tanítások szerepelnek benne.

Mikor kiderül, hogy mindvégig a Bibliából idéztek nekik, teljesen elámulnak. Egy fiatal férfi például ezt mondja:

“Az egész az előítéletek miatt van. Én mindig próbálok előítéletek nélkül hozzáállni a dolgokhoz, de mint a példa is mutatja: nekem sem megy. Az ember tudat alatt csinálja ezt.”

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez