Ilyen egy popsztár Észak-Koreából

Az észak-koreai Moranbong popegyüttes megérkezett három napos útjára Pekingbe.

A 10 tagú lányegyüttes tagjait az észak-koreai vezető Kim Dzsongun maga választotta ki. A Moranbong Band Észak-Korea első állami lányegyüttese, melyet Kim Dzsongun hozott létre 2012-ben, annak a programnak a keretében, melynek célja „folyamatosan fejleszteni a hagyományos és populáris zenét úgy, hogy megfeleljenek a koreaiak gondolkodásmódjának, érzelmeinek és esztétikai ízlésének, miközben megfelelnek a korszak követelményeinek és a nép kívánságainak is.”

A csapat a pekingi Nemzeti Színházban lép fel december 12-14-ig. A látogatás tükrözi a legújabb látszólagos Észak-Korea és Kína közötti kapcsolatok felmelegedését, amelyben persze feszültség is van a koreai nukleáris kísérletek miatt.

A zenekar tagjai egyébként arról ismertek, hogy rövid szoknyát viselnek és elektronikus hegedűn játszanak. A kínai külügyminisztérium szóvivője Hua Chunying elmondta: a látogatás segíti a két ország barátságának elmélyítését.

„Észak-Korea a közeli szomszédunk, és mi továbbra is fejleszteni kívánjuk a kétoldalú kapcsolatokat. Úgy véljük, az ilyen barátságos, kooperatív események hozzájárulnak majd a térség békéjéhez”- mondta.

(Fotó:Yonhap)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez