Boszorkányságért fejezett le egy nőt az Iszlám Állam Líbiában

A terrorszervezet a marokkói nő mellett egy palesztin férfit is kivégzett, akit kémkedéssel vádoltak – közölték líbiai források.

A marokkói nőnek boszorkányság miatt csapták le a fejét, a kémkedéssel vádolt palesztin férfit pedig agyonlőtték, amiért állítólag információkat szivárogatott ki a iszlamisták fellegvárának számító Szírtéből – amely egyébként Moammer Kadhafi egykori diktátor szülővárosa. Szemtanúk arról is beszámoltak, hogy a kivégzéseket nyilvánosan hajtották végre, majd egy líbiai férfi kezét is levágták a terroristák, akit lopáson kaptak.

Az Iszlám Állam az utóbbi időkben egyre dinamikusabban terjeszkedik a totális káoszba zuhant és több részre szakadt Líbiában, ahol 2011 óta anarchikus állapotok uralkodnak. Az észak-afrikai országnak jelenleg két kormánya van, de csak egynek van nemzetközi elismertsége, de ez a gyengébb az erőviszonyokat tekintve.

Az Iszlám Állam Líbiai szárnya még júniusban foglalta el Szírte városát. A legutóbbi információk szerint pedig Ajdabíya felé nyomulna tovább. A város Szirte és Bengházi között található. Ez egyébként stratégiai fontosságú terület, és a város is annak számít, mivel az ország legnagyobb olaj- és gáztermináljai szinte mind itt találhatóak.

Az ENSZ információi szerint az Iszlám Államnak körülbelül 2-3 ezer katonája van most szétszórva Líbiában, Szirtét azonban 1500 fegyveres őrzi. A terrorszervezetnek azonban nincs könnyű dolga az észak-afrikai országban. A lakosság döntő többsége ugyanis nem támogatja, és már több szervezet is szövetkezett ellene.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez