Olimpikonok receptjeit mutatja be az Így főznek sorozat új kötete

Tizenhat sportág kiválóságai, magyar olimpikonok, köztük paralimpikonok is mesélnek a gasztronómiáról fűződő viszonyukról és mutatják be kedvenc fogásaik receptjét Őszy-Tóth Gábriel új, Így főznek az olimpikonok című kötetében.

A szerző a könyv csütörtöki bemutatóján elmondta, 52 kiváló sportoló, olimpikonok és paralimpikonok, Európa- és magyar bajnokok részvételével, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkársága támogatásával készült el a kötet.
DSCF0644 DSCF0649 DSCF0668
Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász például a vörösboros szarvaspörkölt, Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakozó a tojásos galuskával tálalt csirkezúzapörkölt, Magyar Zoltán olimpiai bajnok tornász, jelenlegi szövetségi elnök a sült vaddisznóborda, Cseh László világbajnok és 95-szörös magyar bajnok úszó a fokhagymás parajjal és zöldborsómártással készített steak, Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, jelenlegi szövetségi kapitány pedig a fekete-erdei gyümölccsel készített csokiszuflé készítésének titkába avatja be az olvasót. Sors Tamás kétszeres paralimpiai bajnok úszó a mustáros csirkemell receptjét árulta el a könyvben.
DSCF0701 DSCF0702 DSCF0705
A sportolók nemcsak az ételekről, hanem a konyhaművészethez és a sporthoz fűződő viszonyukról is mesélnek a recept- és interjúkötetben.

Minden recept mellé a különböző fogásokhoz leginkább illő bort is ajánl a könyv, amely Őszy-Tóth Gábriel könyvsorozatának 9. kötete – korábban borászok, kézilabdázók, hírességek, parlamenti képviselők is bemutatták főzőtudományukat.

(Fotó:Konkoly Thege György)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez