Így főzik az élő patkányt Kínában (videó)

Sokkoló felvétel került ki az internetre, amiből kiderül, hogy Kínában hogyan forráznak rágcsálókat, s hogyan kopasztják meg őket.

A videó azt mutatja be, hogy a patkányokat leforrázzák, majd megfosztják őket szőrüktől az éttermi dolgozók. Így készítik elő arra, hogy eladják a piacokon. Miközben a munkások vígan beszélgetnek és nevetgélnek, az állatok visítozva élik át a megpróbáltatásokat.

Kínában az emberek rendszeresen esznek patkányt nasiként, vagy valamely étel kiegészítőjeként. A videót már több ezren látták.

Ami az állati jogokat illeti, Kínában a legrosszabb a helyzet a világon, az ország rendszeres célpontja a az aktivistáknak és a politikai tüntetőknek. Sok mezőgazdasági gyakorlatot Európában igyekeznek megszüntetni, például a ketreceket, ami Kínában még mindig általános állattartási mód.

Októberben a Tesco bejelentette –számos aktivista csoport nyomása után-, hogy abbahagyják az élő teknősök árusítását a kínai boltokban. Az állatokat ugyanis kulcstartóként pici zacskóban lehetett megvenni, amiben végül elpusztultak. Ilyen teknősöket 2007 óta árultak Kínában, de a cég azóta befejezte az árusítást.

4xudV9tl

(Visited 21 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez