Orlando Bloomot kitoloncolták

Méghozzá Indiából. A karácsonyt töltötte volna ott – most pedig diplomácia botrány van a dologból.

A brit színész, akit a Gyűrűk urában Legolasként ismert meg a nagyvilág, szombat hajnali 1:30-kor érkezett a British Airways járatával Delhibe. Az útlevélellenőrzésen derült ki, hogy elektronikus vízumát, amit még november végén igényelt meg az indiai külügyminisztérium visszautasította, így nem rendelkezett érvényes belépési engedéllyel. A határőrizet  ügyeletese a rendelkezéseknek megfelelően megtagadta a színész beléptetését. Bloom arra hivatkozva kérte, hogy maradhasson, hogy rosszul van – de jelezték, hogy Londonba tartó gép addig nem száll fel, amíg ő nincs a fedélzeten, így hajnali négykor visszaindult oda, ahonnan előző délután elindult.

A történetben számos dolog teljesen érthetetlen: Bloom, és menedzsmentje is állítja, hogy nem kaptak értesítést arról, hogy a vízumot visszadobták. Ezt az indiai külügyminisztérium szóvivője   leheteltennek tartja.  Az pedig, hogy miért, és ki nem engedélyezte a beutazást. A brit színész ugyanis nem családi nyaralásra ment volna, hanem India legnépesebb államának  Uttar Pradeshnek csinált volna turisztikai promóciót. maga az állam főminisztere Akhilesh Yadav, Vele és boillywoodi nagyságokkal ment volna együtt Bloom a Taj Mahalhoz.  Az Uttar Pradeshben kormányzó (országosan ellenzéki) Szocialista Párt (Samjawadi Party) vezetője szerint a reptéri hatóságok egyszerűen packáztak Bloommal.

Indiában tehát jó nagy felfordulást okozott az ügye.  Bllom viszont most már átveheti a vzíumát – india barátai elintézték, hogy az ország londoni nagykövetsége soron kívül kiállítsa.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez