Senki sem érte egyet az ausztrál “szívós lajhár” anti-fű kampánnyal, az internet mégis tele van vele

Az ausztrál új-dél-walesi kormány marihuána elleni kampánya óriásit bukott egyszerű és lenéző hozzáállása miatt, de természetesen ennyivel nem úszhatja meg. Az internet ugyanis nem bocsájt meg.

Rohamosan elkezdtek terjedni a kormány által készített kábítószer ellenes videók, melyekben a marihuána fogyasztó tinédzsert egy lajhárként jelenítik meg.

A kezdeményezés több szempontból is hibás. Talán kezdjük azzal, hogy egyszerűen nevetséges a megvalósítás, süt a videókról, hogy olyanok készítették, akik semmiféle tudással nem rendelkeznek arról, hogyan is érdemes a fiatalokkal kommunikálni. Nem is beszélve arról, hogy egyszerűen hülyének nézik az ausztrál tinédzsereket.

Ráadásul a szakértők sem támogatják a kampányt, az üggyel foglalkozó Nemzeti Kannabiszfogyasztás Megelőző és Információs Központ (NCPI) elhatárolódik a videók üzenetétől. Elmondásuk szerint, ahogy kiderült, hogy milyen videókról van szó, kiszálltak az egészből.

Ha mindez nem lenne elég, akkor ott van még az a tény is, hogy sikerült egy ugyanolyan nevű kampány elindítani, mint egy online marihuána bolt. Nem tudni, hogy ki felelős a dologért (feltehetőleg már nem dolgozik ott), de ez a kampány weboldala: stonersloth.com.au, az ausztrál végződés kihagyásával pedig eljutunk egy online bolthoz, ahol vásárolhatunk kiegészítőket a marihuána fogyasztáshoz, megtanulhatunk termeszteni vagy füves sütit készíteni.

 

Fotó: YouTube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez