Megint sötétségbe borult a Krím egy része

Baleset történt az Ukrajna felől a Krímbe érkező egyetlen, még működő vezetéken, ezért Ismét megszakadt a félsziget áramellátása a szárazföld felől .

Megszakadt a Krím félsziget áramellátása Ukrajna felől csütörtökre virradóra az egyetlen, még működő vezetéken történt baleset miatt.

Zinovij Bucjo, az Ukrenergo ukrán vállalat sajtóosztályának vezetője a 112 tévécsatornának nyilatkozva elmondta, a Kahovka-Titan vezeték egyik oszlopa kidőlt, és a vezeték megrongálódott. Szavai szerint folyamatban van a hiba elhárítása, és az áramellátás helyreállítása.

Szvetlana Borodulina, a Krím félszigeti kormány energiaügyi minisztere megerősítette az áramellátás leállását. Hangsúlyozta, hogy ennek nem lesznek komolyabb következményei a félsziget lakói számára. Azt nem említette, hogy mekkora az áramveszteség az ukrán vezeték leállása miatt. Hivatalos adatok szerint ez nem haladja meg a 150 megawattot, ami a félsziget áramszükségletének 10 százaléka.

Szerhij Akszjonov krími kormányfő és Borodulina mindazonáltal az árammal való takarékoskodásra hívta fel a félsziget szilveszterezni készülő lakóit.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez