Ez a dal szólt a világ első vaginakoncertjén

Hallják és reagálnak is a külvilág hangjaira a magzatok – tudjuk ezt már régóta. Ha máshogy nem, a kismamák pontosan érzik. Nemrég azonban új színtre lépett a születés előtti zenehallgatás.

Békésen tartja hasához a hangszórót a kismama, hogy babája is élvezze a zenét. Le is csaptak a gyártók a meghitt percekre, és ki-ki elkészítette a maga hasra rögzíthető hangszóróját. Ez a módszer viszont nem elég hatékony – állapította meg a barcelonai nőgyógyászati klinika, az Institut Marques. A spanyol orvosok állítják: a zenét egyedül a vaginán keresztül hallja tisztán a magzat. Az anya hasfala túlságosan tompítja azt.

Az igazi zenei élmény kedvéért hát megalkották a vaginába helyezhető hangszórót – számolt be a brit Guardian. A halvány rózsaszínű, tamponszerű babypod 150 euróba, azaz valamivel kevesebb mint 50.000 forintba kerül. Okostelefonhoz csatlakoztatva 54 decibeles hangerőn működik. A suttogáshoz hasonló erősségű zene egyszerre húsz percig ajánlott a magzatnak.

A nem mindennapi hangszóró nem mindennapi eseménnyel, a világ első vaginakoncertjével került először forgalomba karácsonykor. A 2009-es Eurovíziós dalverseny spanyol előadója, Soraya Arnelas a babypodot használó tíz kismamának énekelte a Christmas Carol című dalt.

Természetesen a készítők teljesen biztonságosnak tartják az eszközt, hiszen a szex sem tiltott a terhesség alatt, sőt. Ráadásul szerintük még az esetleges hallászavarok és idegrendszeri problémák kiszűrésében is segíthet.

Azt azonban semmi nem bizonyítja, hogy a zene, vagy bármilyen más hangfelvétel különösebben serkentené a magzat fejlődését – írta még korábban Eino Portanen a sciencemag.com cikkében. A finn tudós szerint éppen ellenkezőleg, a túl hangos zene akár károsíthatja is a magzat hallását, agyát és alvási ciklusát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez