A nagypapa, aki 16 évig állt ellen fegyverrel a rendőröknek

John Joe Gray igazi vadnyugati figura, Stetson kalapot hord a fején és revolvert az oldalán. És tizenhat évig nem engedte a rendőröket a birtokára.

Az incident, ami a hosszú állóháborút kirobbantotta még 1999-ben történt. Greyt megállították a rendőrök, mert gyorsan hajtott. Aztán, amikor benéztek a kocsiba, mindenféle fegyvert, és kormányellenes propagandaanyagot láttak. Felszólították Greyt, hogy szálljon ki a kocsiból, erre ő megharapta a rendőr kezét,  és továbbhajtott.

Távollétében el is ítélték  hatóság elleni erőszakért, és jöttek vola a rendőrök, hogy elvigyék. De a Grey család elbarikádozta magát a farmon, ahol élnek, és egyszerűen nem engedték be a hatóság embereit. Állig fel voltak fegyverezve, és a hatósági emberek egyszerűen nem akarták kockáztatni az életüket.

Most pedig- teljesen váratlanul – kiderült, hogy Grey ellen már 2014-ben ejtették a vádakat, de ezt sem ő, sem a helyi sheriff nem tudta meg időben. Így aztán mostanra a fegyveres ellenállás okafogyottá vált – Grey, aki időközben betöltötte 67-ik évét szabadon elhagyhatja a farmját. Büszke magára, hogy nem tört meg, és továbbra sem változtatott nézetein.

Amerikában pedig közben egyre nagyobb viuta bontakozik ki a hasonló esetekről. Sokan érzik úgy, hogy a társadalom és különösen a hatóságok, kettős mércét alkalmaznak. Ha valaki fehér, és felfegyverkezve áll ellen a hatalomnak, a köré legendát szőnek, és maximum  “hazafias milicistának” tartják – ha viszont valamelyik kisebbséghez tartozik, akkor helyből terroristának terják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez