Szexi mondatok a japán oktatásban

Adott egy japán könyv, melynek célja, hogy segítse a diákokat felkészülni az egyetemi felvételi vizsgára. De ezt szexuális tartalommal, szuggesztív módon teszi – mondják a kritikus szülők.

Támadások célpontja lett egy vezető japán iskola, mely kifejezetten az egyetemi felvételire készíti fel a diákokat. Az általa kiadott írásjegyek gyakorlófüzete ugyanis tele van szexuális jellegű mondatokkal.

A Sundai iskolaszervezet, melynek szerte Japánban vannak kihelyezett iskolái, úgy döntött, hogy nem árulja tovább azt a munkafüzetet, mely mintegy 7 ezer példányban kelt már el – mondta a szóvivő. Az említett kiadvány 710 „használható” mondatot tartalmaz, melyekben megjelennek azok a fontos írásjegyek, melyeket a diákoknak ismerniük kell.

Az utóbbi időben viszont sokan bírálták a munkafüzetet, olyan mondatok miatt, mint:

„Teljesen zavarba jöttem melleinek méretétől.”

„Megszorította nekem és ritmikusan mozgatta.”

„Kérem, lassan helyezze be!”

„Ne ingerelje az érzékeny részt túl keményen.”

Az ország egyik legjobb, felvételire felkészítő iskolájának szóvivője elmondta, hogy a munkafüzetet egy veterán japán nyelvoktató írta, és a szerkesztőség is ellenőrizte.

„Úgy gondoltuk, hogy ezek olyan mondatok, melyeket a diákok képesek megjegyezni, ezzel könnyen gyakorolhatnak” – közölte. A Sundai iskolaszervezet mintegy 28 ezer példányban nyomtatta ki a munkafüzetet. Terveik szerint most visszahívják mindet a boltokból. Az internetes közösség persze felháborodott. Szerintük az ilyen kiadvány nemcsak szexista, de megalázó is a nőkre nézve.

(A kép illusztráció)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez