Véreznek a fák Kínában

Ha minden fa így vérezne, mint ezek a Kínában találhatók, akkor valószínűleg nehezebb volna kivágni őket. Minden favágás egy horrorshow lenne.

A kínai Csungking város lakói meglepődtek, amikor megtudták, hogy egy nyüzsgő terület közepén olyan fák vannak, melyek „véreznek”, ha törzsüket megvágják. Persze ez nem egy horrortrükk.

blood-tree-4

A fafajta, amit találtak, a sárkányfa egy fajtája, leginkább a szubtrópusi szigetvilágban jellemző, például a Kanári-szigeteken. Most úgy tűnik, Délnyugat-Kínában is otthonra talált. A sárkányfa vagy sárkányvérfa  a spárgavirágúak olyan növénynemzetsége, amely nevét az egyes fajainak felsértett törzséből kifolyó, megszáradva vörös színű gyantáról (sárkányvér) kapta.

blood-tree-1 blood-tree-2

A sárkányvért egyébként festésre, lakk gyanánt és az orvostudományban is használták több száz évig. Misztikus neve is azt sugallja, hogy rituálék és alkímia kelléke lehetett. Mindenesetre elég horrorisztikus látványt nyújt, az biztos. A fafajta egyéként a veszélyeztetett fajok listáján szerepel. Ha valaki olyan horrorfilmeket nézett, ami szerint a maguktól vérző tárgyak rosszat jelentenek, akkor fusson olyan messzire, amennyire csak tud, ha sárkányfát lát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez