Életnagyságú manga lány 2,5 millióért

Lenne felesleges 2,5 millió forintja? Lenne egy tippünk, hogy mire költse. Megjelent az életnagyságú Lum nevű manga lány.

Japán a manga (képregény) és az anime (rajzfilm) hazája, nem meglepő hát az sem, hogy nagy divatja van a képregények szereplőiből készült figuráknak is. Az igazán komoly gyűjtők óriási összegeket készek kiadni egy-egy darabért, majd felhalmozzák azokat. A mániákus gyűjtőket nevezzük otakuknak is, akik szobájuk mélyén bábuk és egyéb játékok áradatában elzártan élik életüket. Azon otakuk számára, akik régóta vágytak már egy Lum figurára, létrejött az életnagyságú változat.

2016-01-18-16-14-23-29539400

A figura a 80-as évek népszerű mangájából való, aminek címe Uruszei Jacura volt. Lum életnagyságú változata 164 cm maga, türkizzöld-hajú, tigriscsíkos bikiniben van. Az állványt maga a sorozat készítője Rumiko Takahashi dedikálta. A nagy figurát 8500 dollárért, azaz kb. 2,5 millió forintért árulják.

Egyelőre csupán 50 darab készül belőle.  A kérdés már csak az: kinek éri meg figurát venni ilyen áron? Elhihetik: a japánoknak igen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez