Barbár terrortámadás történt Mogadishuban

Legkevesebb 20 ember veszítette életét a támadásban, amit a radikális iszlamista Al Shabab lázadó-és terrorszervezet hajtott végre.

A radikális iszlamisták most a főváros egyik legszebb és legfelkapottabb helyét vették célba, a tengerparton található Beach View and Lido haléttermet, ahol rendszerint fontos emberek, kormánytisztviselők és helyi elit szokott vendégeskedni.  Az étteremben esküvőt is tartottak, amikor a terroristák akcióba léptek.

A támadást két öngyilkos merénylő akciójával kezdődött. Mindketten egy robbanóanyagokkal teli rakott gépkocsival hajtottak neki az étterem bejáratának. Ezt követően pedig fegyveresek rohantak be az étterembe és túszokat ejtettek.  Közben egy szemtanú arról számolt be, hogy a fegyveresek válogatás nélkül lövöldöztek, amikor behatoltak az épületbe.

Nem sokkal a támadás után a szomáliai biztonsági erők is a helyszínen voltak,és  ostrom alá vették az éttermet. Nyolc órába telt, mire sikerült végetvetniük a terroristák akciójának. A hatóságok azt mondták, hogy a terrortámadás vezetőjét sikerült élve elkapniuk.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez