Mindenki Tinderezni kezd, ha rossz az idő

New York-ot beborította a hó, és a legtöbb embernek semmi kedve nem volt kimozdulni. Ebből két dolog következik biztosan: a Facebook- és Netflix-aktivitás jelentősen nő. Úgy látszik azonban van egy harmadik következmény is: az emberek unalmukban őrült Tinderezésbe kezdenek.

Az óriási vihar pillanatok alatt (szó szerint pillanatok alatt, ha ezt a videót nézzük) árasztotta el hóval New York utcáit. Így aztán mindenki otthon maradt, és rá volt utalva az internetre. Ennek köszönhetően vagy zombiként, pattogatott kukorica-darabokkal a pulcsiján néztek végig teljes évadokat sorozatokból emberek a Netflixen vagy valamilyen szociális érintkezésre éhesen estek neki a Tindernek.

A Tinder egy applikáció, aminek a lényege, hogy a közelben lévő felhasználók képei alapján dönthetjük el, hogy szimpatikus-e számunkra az illető. Ha nem, akkor jobbra húzzuk és soha többet nem látjuk, ha azonban valami megfogott bennük, akkor jobbra, és ha ő is ugyanígy cselekedett, akkor lehetőségünk adódik csetelni vele (ezt hívják match-nek).

tinder

Az alkalmazás fejlesztői szerint nem újkeletű dolog, hogy az embereket az otthonukba kényszerítő eseményeknél jelentősen megnő a forgalom. Számításaik szerint akár 3,3-szor nagyobb eséllyel match-elhettünk emberekkel, mint általában.

Hasonló dolgot figyelhettünk meg a Craigslisten is, ahol rengetegen kerestek valakit, akivel együtt lóghattak az unalmas órákban.

Érdekes, hogy – úgy tűnik – az emberekben erőteljesen feléled a szociális érintkezésre való vágy, amikor saját döntésükön kívül kénytelenek elzárva lenni a külvilágtól.

Fotók: Twitter, Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez