Az elefántok védelmében elesett brit pilótát méltatják Tanzániában

Egy tanzániai parlamenti képviselő így búcsúztatta a pilótát: „Szeretted az országunkat. Sok olyan repülésen találkoztunk, amelyek során közösen próbáltuk megmenteni vadvilágunk örökségét.”

Roger Gower 37 éves brit pilóta a Maswa Game Reserve mentén illegális elefántvadászokat üldözött, miután azok a Serengeti Nemzeti Park határának közelében elefántokat öltek. A korábbi könyvelő a tanzániai Vadvédő Hatósággal közösen szállt szembe a gyilkos orvvadászokkal. Helikopterrel segített megkeresni a vadorzókat, üldözőbe is vette őket, ám azok többször rálőttek. Az egyik lövés halálos sebet ejtett a pilótán. A gépet ugyan sikerült letennie, de a támadást nem élte túl.

Gower legfontosabb feladata az volt, hogy embereket szállítson a természetvédelmi terület különböző táborai között, de repülő járőrként is segítette a földön dolgozó kollégáit az orvvadászok elleni küzdelemben.

elephant

Jumanni Maghembe, Tanzánia idegenforgalmi és természeti erőforrás minisztere bejelentette, hogy a hatóságok elfogtak három gyanúsítottat, és az elefánttetemeket is megtalálták. Ígéretet tett arra, hogy a csapat többi tagja is hamarosan rács mögé kerül.

A Vadvédő Hatóságnál azt mondják: azzal tisztelik leginkább a hős pilóta emlékét, ha megduplázzák erőfeszítéseiket az elefántok védelme és a természeti örökség érdekében, és továbbra is lankadatlan erőkkel küzdenek az orvvadászat ellen.

SERENGETI-633x393

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez