Halálra korbácsolta 9 éves lányát

Ismét brutális gyermekgyilkosság borzolja a kedélyeket Ugandában. Mukono kerületben egy 27 éves nő halálra korbácsolta a kislányát.

Az apa, John Ndyabayika külföldön dolgozik, hogy fedezni tudja a három gyermek ellátását. A hazaküldött pénz egy részét akarta állítólag elemelni a kicsi a családi kasszából, mire az anya nevelő szándékkal halálra ostorozta. A kilencéves Shivant a hivatalos jelentések szerint nem most először verte meg bruitálisan az anyja.

A szomszédok elmondása szerint a végzetes verés vasárnap történt, az anya pedig csak másnap reggel rohant a gyerekkel a közeli klinikára, ahol azt közölte vele a nővér, hogy a kislány halott. Erre a nő menekülni próbált. A halottkém szerint a gyermek holtteste horzsolásokkal és vágásokkal volt tele.

A környéken lakók hallották a történteket, és meg akarták lincselni az anyát. A rendőrök alig tudták a nőt kimenteni a tömeg karmai közül. Afrikában ilyen esetekben jellemző és szinte elkerülhetetlen a közösségi igazságszolgáltatás, vagyis az önbíráskodás.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez