Idén is lesz Jogászbál Budapesten

A főváros legrégebbi tradíciókkal rendelkező bálját 1832-ben rendezték meg először.

Február 13-án a Marriott Hotelben tartják a 184. Wolters Kluwer Budapesti Jogász- és Tudósbált, amelyen a jogásztársadalom mellett a politika, a kultúra és a közélet, valamint a gazdaság szereplői is tiszteletüket teszik.

Az 1832 óta megtartott Budapesti Jogászbál hazánk második legrégebbi estélye a balatonfüredi Anna Bált követően. A kétezres évek elejétől azonban megszakadt a rendezvénysorozat, ám 2015-ben, hosszas előkészületek és erőfeszítések árán sikerült újraéleszteni. Az estély küldetése az, hogy ápolja a kapcsolatot a jogászok, jogtudósok, a gazdasági, politikai és művészeti élet és a különböző tudományok képviselői, szereplői között. A bál szervezőinek nem titkolt célja az is, hogy az estély kiemelkedő helyet foglaljon el a hazai bálok között, ezért minden évben arra törekszenek, hogy az esemény egy elismert társadalmi-szakmai közösséget lásson vendégül.

Az estély szerves része a bálkirálynő megválasztása. A legszebb hölgyet egy különleges ékszerrel és 90 szálas rózsacsokorral jutalmazzák, amelyek kifezetten erre az alkalomra készülnek.

Az idei rendezvény tiszteletbeli fővédnöke Dr. Trócsányi László, Magyarország igazságügyi minisztere.  A védnökök között szerepel Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Dr. Bánáti György, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, Prof. Dr. Vizi E. Szilveszter, az MTA korábbi elnöke és Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője és alapítója.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez