Így lettünk 7,3 milliárdan a földön

Az egyik legnehezebb dolog felfogni azt, hogy mennyi ember él a földön. Persze, ismerjük a számokat, és tudjuk, hányan élünk jelenleg, de valóban tisztában lenni azzal, hogy 7,3 milliárd embertársunk lakik valamely pontján a bolygónak, talán nem is lehet.

A WorldpopulationHistory.org egy animációban próbálta megmutatni ezt a felfoghatatlan adatot. Sőt, a videóból kiderül az is, hogyan nőtt az emberek száma az elmúlt kétezer év során.

A térkép 1:18-nál jelenik meg, ekkor 170 millióan éltek. 3:20 környékén láthatjuk a mongol inváziót Kínában. Több tízmillió ember halt meg ezekben az időkben, amikor ráadásul még csak 360 millióan voltak.

3:30-nál láthatjuk, mit tettek a pestisjárványok. Európa népességének például az egyharmadát, körülbelül 20 millió embert ölt meg a betegség, és további 75 milliót a világ többi részén.

4:20-kor kezdődik meg a leggyorsabb növekedés az ipari forradalomnak és a modern orvostudománynak köszönhetően. 1800 és 2015 között meghétszereződött a Föld lakossága, 910 millióból 7,3 milliárd lett.

A videóban azt is láthatjuk, hogy mi várható majd 2050-re. Az előrejelzések szerint addigra már 9,6 milliárdan leszünk a földön.

Ha kíváncsivá tette az animáció, akkor érdemes megnéznie ezt az oldalt, ahol részletesebben és interaktívan tekinthetjük meg az adatokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez