Ahol a szellemek is taxival járnak

Már közel 5 éve volt a 2011-es nagy Tohoku földrengés, ami szökőárat okozott Japánban. Csaknem 16 ezer ember meghalt. A cunami után a túlélők kétségbeesetten kereték szeretteiket a romok között. Még ma is több mint 2500 ember eltűntnek van nyilvánítva.

Érthető, hogy egy ekkora katasztrófával nehezen birkóznak meg a túlélők, azonban egy friss tanulmány azt sugallja, hogy nem csak az élők, de a holtak is küzdenek a tragédia következményeivel. Több mint 100 taxis, aki az ország keleti részén dolgozik, beszámolt arról, hogy sok szellem utast fett fel. Különösen Isinomaki tengerparti városban is gyakori a jelenség, ahol több mint 6 ezer ember halt meg 2011-ben.

Az egyik taxis azt mesélte, hogy kb. egy hónappal a katasztrófa után egy nő szállt be az autójába a vonatállomáson. Az utas arra kérte őt, hogy menjen Minamijama kerületbe. Amikor a taxis megérkezett, a helyen nem volt épület, mindenhol csak romok. Abban a pillanatban az utas azt kérdezte: „én meghaltam?” Amikor a taxis hátranézett, a jármű üres volt.

Hátborzongató, igaz?

tsunami2

Egy másik esetben egy taxis egy fiatal férfi utast vett fel, aki nagyjából húsz éves volt. A taxis elvitte őt, ahová kérte, de a területen szintén csak romok voltak, majd sokkolódtak, mikor meglátták, hogy senki nincs az autóban. A taxitársaságoknál elkezdték vizsgálni ezeket az eseteket, és kiderült, hogy rengeteg taxis számolt be arról, hogy azt hitték, tényleg felvettek egy utast. Ezeket az eseteket szabályosan le is jegyezték a cég iratanyagában.

A sofőrök közben arról is beszámoltak, hogy egyáltalán nem éreztek félelmet a szellemekkel kapcsolatban. Mind úgy gondolják ez pozitív dolog, mert ők a nyugtalan lelkeket hazaszállítják, így az áldozatok békében nyugodhatnak. Érdekesség, hogy nem a taxisok az egyetlenek Japánban, akik hasonló esetekről számoltak be. A rendőrség is számos jelentést kapott arról, hogy az emberek szellemeket látnak azokon a környékeken, ahol lakótelep volt régen. Vannak, akik a lerombolt üzleteknél látnak kígyózó szellemsorokat. Bár a rendőrség még nem talált semmilyen bizonyítékot, már elkezdtek dolgozni ördögűzők és médiumok ezeken a területeken.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez