Új front: Kim Dzsong Un vs. Kim Kardashian

Herótot kapott már Kim Kardashian üres önfényezésétől Ben Gillin webdizájner. Különösen, hogy tavaly óta piacra dobta saját emoji karaktereit is. Pedagógiai célzattal az amerikai celeb hatalmas hátsóját Kim Dzsong Un portréjára cserélte.

Formás idomok, napszemüveges portré, ruhák és dekoltázs – csak néhány letölthető darab Kim Kardashian több mint 500 karakteres Kimoji alkalmazásából. Súlyos pénzekért szerezhetőek be ezek tavaly év vége óta a neten.

kim1

Iszonyatosan mérges lett az amerikai Ben Gillin, amikor ezt megtudta. Szerinte nagyon rossz hatással lehet a gyerekekre ez a példa – nyilatkozta a BBC-nek. Feleségével azon kezdtek viccelődni, mi lenne, ha hasonlóval állna elő az észak-koreai diktátor.

Komollyá vált aztán a vicc, amikor a hétvégén nagy dolgot vitt véghez a két Kim. Az amerikai alkalmazását bővítette, az észak-koreai pedig nagy hatótávolságú rakétával pályára állított egy műholdat. Nem tétovázott tovább Gillin sem: pár óra alatt a Kimoji mellé megalkotta a Kimunjit.

kim2

Az ingyenesen elérhető karaktereket Kim Dzsong Un mellett, elődeiről, az őt többször meglátogató Dennis Rodman-ről, illetve észak-koreai jelképekről és rakétákról mintázta. A világ legelzártabb diktatúrájának sötét oldalát, a táborokat és az éhezést nem rajzolta meg. Egyébként sem célja az emberi jogok megsértése, vagy az ízetlen tréfa, épp ellenkezőleg. Feltételezése szerint ezért is olyan népszerű az új kollekció.

Hogy mit szól mindehhez a két Kim, nem tudni. Remélhetőleg az észak-koreai nem fog megsértődni, mint az Interjú című film miatt. Viszont nem kizárt, hogy az amerikai ebből is pénzt próbál majd csinálni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez