Megrohamozták a Csalagutat

Könnygázzal és gumibottal kellett megfékezni azt az ezer francai területen tartózkodó migránst, akik szerda éjjel indultak el csoportosan a Csalagút felé – írta a Daily Mail csütörtöki cikkében. A csoport a Calais-i sátortábor bezárásának közeledése miatt döntött úgy, hogy elindul a Nagy-Britanniába vezető egyetlen szárazföldi útvonal irányába, de a rendőrök megakadályozták őket.

Hatalmas tömeg gyűlt össze a Franciaországot Nagy-Britanniával összekötő alagúthoz vezető úton, ahol a Calais-i menekülttábor lakói kétségbeesetten próbáltak átjutni a túloldalra. A szerda este készített felvételen az összetűzés helyett azonban csak csoportos “vonulás” látható.

Ha nem jutunk át Angliába, nem tudjuk, hova menjünk, mert kiutasítanak minket Calais-ból – mondta az ott várakozó afgán csoport egyik tagja a Mail Online-nak.

A bevándorlók csoportja szerda este 9 órakor indult el Calais központjából a Csalagút fele, és éjfélkor már legtöbben az alagút bejáratához értek.
A helyi rendőrség szóvivője szerint megszokott tömegoszlató eszközökkel fékezték meg a menekülteket.

Körülbelül 4500, többségében Kelet-Afrikából, a Közel-Keletről és Afganisztánból érkezett menekült élt kétes körülmények között a Calais központjától egyórányi sétára található nyomornegyedben, de a “Dzsungelnek” hívott menekülttábort napokon belül lerombolják a hatóságok.

Fotó: Wikipedia

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez