Börtönlázadás – 11 rabot lőttek le

Tizenegy rabot agyonlőttek és tizenhetet megsebesítettek a rendőrök Pápua Új-Guineán, miután sokan megszöktek az ország egyik börtönéből – közölte a helyi EMTV televízió pénteken.

A tudósítás szerint az ország fővárosától, Port Moresbytől 320 kilométerre északra fekvő Lae település Buimo nevű börtönében harminc rab csütörtökön rátámadt két fegyőrre, majd megszöktek.

Anthony Wagambie, a fővárosi rendőrség főfelügyelője elmondta, hogy a szökött rabok utáni hajszában tizenegy rabot agyonlőttek, tizenhetet megsebesítettek és elfogtak. Hozzátette, egyelőre nem tudni, hogy hányan vannak még szökésben.

Hét évvel ezelőtt, 2009-ben 73 rabnak, két kerítésen is átjutva sikerült megszöknie ugyanebből a börtönből – jelentette az ausztrál Australian Broadcasting Corporation (ABC) műsorszóró társaság.

Pápua Új-Guineán hatalmas gondot jelentenek az erőszakos bűncselekmények, valamint a szegénység. Az ausztrál kormány utazási ajánlásaiban azt írta, hogy a szigeten igen magas a súlyos bűncselekmények száma, és “általános törvénytelenség légköre uralkodik”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez