Kiugrott az erkélyről, hogy megússza a nemi erőszakot

Az indiai kormány adatai szerint megduplázódott a nemi erőszakos esetek száma az országban 2004 és 2014 között. Ma újabb rémisztő eset borzolja a nemzetközi közvéleményt.

India 2012-ben döbbent rá a szörnyű valóságra, miután nagy nyilvánosságot kapott, hogy egy buszon megerőszakoltak és meggyilkoltak egy diáklányt. Bár az ezt követő tüntetések hatására a kormány szigorította a szexuális bűncselekmények szankcióit, azóta is rendszeresen érkeznek a nemi erőszakról szóló hírek.

Legutóbb például a kelet-indiai Kolkatában akart három férfi megerőszakolni egy nőt egy buliban, miután tudatmódosítót kevertek az italába – tájékoztatott a Times of India. Végül úgy sikerült elmenekülnie a támadók elől, hogy kiugrott a kétemeletes ház erkélyéről. Miután a szomszédok a segítségére siettek, fejsérüléssel került kórházba.

Egyelőre még nem tett feljelentést a férfiak ellen, akik közül az egyik a barátja. A nemi erőszakkal kapcsolatos indiai esetek azért is problémásak, mert sok áldozat nem szól a rendőrségnek: vagy mert a rendőrök egyszerűen nem foglalkoznak a bejelentésekkel, vagy az áldozatot hibáztatják a történtekért. Emiatt nem is léteznek pontos statisztikák arról, hány nőt érint ez a borzalom.

A helyi média közölte, hogy a három férfit molesztálás gyanújával őrizetbe vették és bírósági tárgyalás elé néznek.

Kép: Tüntetés Delhiben a 2012-es eset miatt (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez