Kamasz lányt erőszakoltak meg és gyújtottak fel Indiában

A tizenéves lányt Újdelhi egyik külvárosában, saját házuk tetőteraszán erőszakolta meg, majd gyújtotta fel egy húsz év körüli férfi. A lány életéért még küzdenek.

Megerőszakoltak és felgyújtottak egy tizenéves lányt Indiában, életéért a főváros, Újdelhi egyik kórházában küzdenek az orvosok – közölte kedden a rendőrség.

Az eset a főváros egyik külterületi részén történt. A lányt Tigri településen lévő házuk tetőteraszán erőszakolták meg. A feltételezett tettest – egy húsz év körüli férfit – a rendőrség őrizetbe vette.

A lányra szülei hétfőn este találtak rá súlyos égési sérülésekkel azután, hogy a tetőről segítségért kiáltozott.

Indiában 2012-ben autóbuszon csoportosan megerőszakoltak egy fiatal nőt, aki belehalt sérüléseibe. A történtek hatalmas botrányt kavartak. Hatására az ázsiai országban megduplázták a nemi erőszak és más szexuális bűncselekmények büntetési tételeit, s akkor került napirendre az is, hogy különösen súlyos bűncselekmények esetében fiatalkorúakat is felnőttként kellene elítélni.

Egyedül 2014-ben több mint 2 ezer nemi erőszakot jegyeztek fel Újdelhiben, míg országszerte 37 ezer esetet regisztráltak. Segélyszervezetek szerint azonban ezeknek a támadásoknak a nagy része nem is jut a hatóságok tudomására.

Kép: Wikipedia

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez