Mégsem szívroham végzett Putyin volt miniszterével?

Mihail Leszint tavaly novemberben találták holtan a washingtoni Dupont Circle szálloda egyik szobájában. Vlagyimir Putyin egyik szövetségesének, egyben az egykori tájékoztatási miniszternek családjára hivatkozva akkor szívrohamról beszélt az orosz sajtó.

Most azonban mást mond az amerikai orvosszakértő. Ismeretlen tompatárggyal mért ütésekre utaló nyomokat talált az 57 éves Leszin fején, nyakán, felsőtestén és végtagjain.

További részleteket nem közöltek a vizsgálatról. A rendőrség szóvivője, Dustin Sternbeck tagadta, hogy ezek a megállapítások bűncselekményre utalnának, ugyanakkor közölte, továbbra is vizsgálják az ügyet.

Mihail Leszin 1999 és 2004 között volt Oroszország tájékoztatási minisztere, amikor cenzúrával és az ellenzék elnémításával vádolták. Később látta el tanácsokkal Putyint a jelenleg a kormány angol nyelvű szócsöveként működő Russia Today megalapításában. Majd 2013-ban a Gazprom médiavállalkozását vezette egy évig.

A BBC arra is emlékeztetett, hogy 2014-ben a mississippi szenátor, Roger Wicker vizsgálatot akart indítani Leszin ellen pénzmosás gyanúja miatt, és hogy nem áll-e kapcsolatban amerikai szankciókkal sújtottakkal.

Kép: Mihail Leszin és Vlagyimir Putyin (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez