Az ujjába került a telefonos játék

Egy egyszerű vita véres eseménnyé fajult a reggelizőasztalnál. A kínai városban, Szucsouban egy fiú csupán kedvenc okostelefon-játékával kezdett játszani, ám végül levágta a saját ujját.

A kínai média Hsziao-ping néven említi azt a fiatal fiút, aki reggelizés közben játszani kezdett, és a játéka iránt nagy érdeklődést mutatott 6 éves öccse is. A dolog frusztrálni kezdte az édesanyjukat, aki látva, hogy mindkét fia elmerült a játékban, szóvá tette, hogy az idősebbnek példát kéne mutatnia a fiatalabb fiúnak.

A srác azt mondta: „már korábban megpróbáltam megtanítani a játékra, de nem ment. Nem fogom többé tanítani rá.” Bár a dolog ennyiben is maradhatott volna, az édesapa szidalmazni kezdte a fiút, hogy túl sokat játszik, sőt felesel anyjával. A helyzet rendkívül gyorsan heves vitává fajult. Nem sokkal később a fiú elővett egy kést, és levágta vele a saját ujját. Valahogyan sikerült úgy vágnia, hogy teljesen lenyisszantotta a mutatóujját.

Miután a szülők sokkot kaptak, elrohantak vele a kórházba, ahol háromórás műtét után vissza tudták varrni az ujját, de hogy az rendesen fog-e működni, az csak később derül ki. A rengeteg videójáték bizony sok ázsiai családban okoz problémát, hiszen a fiatal korosztály az utóbbi időben Kínában, Japánban, Dél-Koreában egyre több figyelmet fordít erre. A mobilos játékok megjelenésével már bárhol, bármikor lehet élni a szenvedélynek. Japánban például hosszú hetekre bezárkóznak játszani a fiatalok, a dél-koreai játékosok pedig nemzetközi versenyeken világelsők. A rengeteg játéktól egyébként súlyos izületi gyulladást lehet elszenvedni, az is előfordult már, hogy valakinek lebénultak az ujjai. Bár a kínai fiú nem a sok játéktól vesztette el ujját, de végső soron a videójáték az ok az ő esetében is.

(A kép illusztráció)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez