Több mint 600 migránst mentettek ki a tengerből Líbiánál

A német haditengerészet szerdán közölte, hogy 615 bajba került migránst mentett ki a hullámok közül kedden Líbia partjainál.

A négy gumicsónakban nyomorgó embereket kedd fél 10 és este 7 között vette fel fedélzetére a földközi-tengeri embercsempészek elleni küzdelemben bevetett Frankfurt am Main nevű hajó alig 100 kilométerre a partoktól.

A migránsokat szerda délben a szicíliai Pozzallo kikötőjében adták át az olasz hatóságoknak.A német haditengerészet saját adatai szerint összesen 12 489 bajbajutottnak segített a Földközi-tengeren 2015 májusa óta. Emellett a líbiai partoknál zajló mentőakciókat összehangoló olasz parti őrség közölte, hogy az olasz haditengerészet hajója kedden 227 migránst mentett ki az embercsempészek karmai közül.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint az év eleje óta 9495-en érkeztek Olaszországba a tengeren át. Az olasz partok körülbelül 300 kilométerre vannak a Moammer Kadhafi 2011-es bukása és meggyilkolása óta káoszba fulladt Líbiától, ahonnan a jó idő beköszöntével egyre többen kísérlik meg a kockázatos átkelést Európába.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez