40 éve lopott pár citromot, most kapták el

A rendőrség Indiában mondhatni rekordot döntött: elkaptak egy férfit, aki ellopott pár citromot – 40 évvel ezelőtt.

A citromok, melyeket egy farmról lopott el 1976-ban, nagyjából 1200 forintot érnek. A vádlott, Dasharatha Paradi 57 éves munkás egy nomád törzsből. Egy gazdaságban dolgozott annak idején, és táskájába rejtve kicsempészett pár citromot. A farm tulajdonosának egy társa árulta el tettét, de a tolvaj eltűnt, a rendőrség pedig hiába kereste.

Januárban Gulbarga település rendőrsége úgy döntött, hogy újra elővesz néhány korábbi, megoldatlan ügyet, sőt pénzjutalmat ajánlottak fel nyomravezetőknek.Több kör is alakult, hogy felkutassák ezeket a személyeket.

„Elkezdtünk információkat gyűjteni a nomád törzsek családjaiban Észak-Karnátaka környékén is. Két hónap keresés után találkoztunk egy emberrel, aki ugyanezt a nevet viselte” – mondta a rendőrség szóvivője. Később meg is látogatták őt, és meglepetésükre a férfi bevallotta a bűncselekményt, így azonnal letartóztatták. Paradi azt is elmondta, hogy a citromokat eladta egy vásárban.

Amikor elkövette a lopást, Paradinak már négy gyermeke volt, ezért amit csak tudott, eladott, hogy meg tudjanak élni. Korábban már elítélték, és börtönben is volt. Lehet, hogy a 40 évvel ezelőtti lopás miatt is ez vár rá.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez