Öngyilkos merénylő robbantott Isztambul egyik legnagyobb sétálóutcáján – halottak is vannak

Isztambul egyik legforgalmasabb bevásárlóutcájában történt az öngyilkos robbantás, ahol rendszerint sok külföldi turista is megfordul.

A legfrissebb hírek szerint legkevesebb négyen meghaltak, több mint húszan megsebesültek. A robbantást az Istiklal utcában követte el egy öngyilkos merénylő,  ahol hétvégenként mindig rengetegen vásárolnak. Helyszíni beszámolók szerint kitört a pánik, a rendőrség nagy erökkel vonul ki helyszínre, közben mentőautók szírénáit is lehetett hallani. A török NTV arról számolt be, hogy a robbantás egy bevásárlóközpont előtt volt.

Az Istiklal utca Isztambul egyik legnagyobb sétálóutcája, ahol boltok, kávézók, üzletek és éttermek sorakoznak egymás után.

Még nincs egy hete, hogy a török fővárosban, Ankarában 37 emberrel végzett egy robbantás. Annak elkövetőjeként egy kurd militáns szervezet jelentkezett, azt állította, hogy a kurdok elleni török hadműveleteket torolta meg. Februárban pedig, ugyancsak Ankarában egy katonai konvojt ért támadás, abban a robbantásban 28-an haltak meg, és több tucatnyi volt a sebesültek száma.

kép:bueraubb.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez