Elindult a Hello Kitty expressz

Európában a lapított fejű macskalány iránti vonzalom nagyjából hat évesen véget ér – Ázsiában azonban komoly felnőtt emberek is (elsősorban persze nők) képesek rajongani Hello Kittyért. Aminek aztán megvan a hatása a mechandisingban is – néha egészen elképesztő szinten.

A Hello Kitty-s sör, vagy éppen óvszer már kiverné Európában a biztosítékot, de a Sanrio – a macska jogtulajdonosa – szerint semmi kivetnivaló nincs ezekben a dolgokban. Hiszen végül is Hello Kitty is elmúlt már negyven (két éve), csak éppen jól tartja magát, így aki kislányként szerette meg (és nem nőtt ki belőle, ahogy kellett volna), az már bőven a sör- és kotonkompatibilis korosztályban van, sőt jön is ki belőle.

taiwan-hello-kitty-train-exlarge-1691

De ezek csak kicsinységek voltak ahhoz képest, amit a laposfejű macska a közlekedéssel művel. Az első az EVA Air volt, amelyik képes volt egy teljes utasszállítót Hello Kitty mintásra festeni, hogy aztán azt reptesse a tajvani főváros és Oszaka között. Az újabb nagy dobás is Tajvanról származik – ezúttal az állami vasúttársaság döntött úgy, hogy egy teljes vonatot szentel a macskának.

taiwan-hello-kitty-train-exlarge-1692

A szigetország vasúttársaságán (TRA) kívül részt vesz az üzletben a korábban már említett EVA Air és – természetesen – a Sanrio is. A vonat belső dizájnja, az utaskísérők ruhája, és a külső festés is kittys, sőt az ételes dobozok, de még a vécék is macskásak. A vonat menetrend szerint Taipei és Taitung között fog közlekedni, március 21-én tette meg első útját, ezzel ünnepelve a vonal fennállásának kilencvenedik évfordulóját. Egyszerre 367-en utazhatnak a cicavonaton, és nincs kétség a jegyek hamar el fognak kelni. A szuvenírekre vágyó utasok minden esetre már az első útról hazavitték a kittys fejvédők  többségét.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez