Védőfelszerelést kapnak a frontvonalon szolgáló brit kutyák (videóval)

Első körben 35 kutya kapott különleges védőfelszerelést, köztük a hétéves veterán Scooby is, “aki” a legtapasztaltabb kutyus a brit hadseregben.

Tappancsvédőt, szemüveget, golyóálló mellényt és fülvédő felszerelést kaptak a frontvonalon szolgáló kutyák, hogy mindez védelmet nyújtson számukra a nehéz terepeken, illetve a bevetéseken. A 35 kutyust azonban fel kell készíteni arra, hogy hordani is tudják, illetve megszokják a védőfelszereléseket, ezért egy háromhónapos kiképzésen vesznek részt a jordániai sivatagban.   

SWNS_MILITARY_DOGS_15.jpg

„A kutyák elengedhetetlenek a modern hadviselésben, mert rendkívül alkalmazkodóak” – mondja Steve Hood katona, aki szintén részt vesz a gyakorlaton kutyájával.

A brit hadsereg egyik legtapasztaltabb kutyája a hétéves Scooby, aki már megjárta Afganisztánt, és arra képezték ki, hogy robbanószerkezeteket szimatoljon ki, találjon meg gépjárművekben és poggyászokban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kutyák rendkívül hasznosak tudnak lenni ezen feladatok elvégzésében, de kiképzésük sok időt vesz igénybe. Ráadásul nem mindegyik kutya képes ilyen komoly feladatra, így nehéz új kutyákat szerezni és kiképezni. Ezért is fontos a katonakutyák biztonsága, hisz pótlásuk nagyon nehéz. Emellett ők is megérdemlik a törődést és a védelmet.

Kép:Metro.uk/SWN

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez