Na, melyik amerikai elnökjelölt akarta illegálissá tenni a vibrátorokat?

Nem, nem Donald Trump.

A megfejtés nem más, mint Ted Cruz. Mielőtt még (relatíve) híres elnökjelölt lett volna, fontos, az ország jövőjét és integritását veszélyeztető kérdésekben harcolt az igazságért. Vagy valami ilyesmi. Cruz ugyanis egy időben megtett mindent, hogy továbbra (!) is illegális legyen Texasban eladni vibrátorokat és hasonló – ördögtől való – szerkezeteket.

2007-ben egy austini, szexuális segédeszközök gyártásával foglalkozó üzletember ment neki az állami törvénynek (érthető módon, elég nehéz lehet ugyanis vibrátorokat eladni, ha tilos őket megvásárolni), amely akár két év büntetést is kiróhatott megszegőire. Bár korábban kimondták már, hogy az emberek nagyjából azt csinálnak privátban, amit akarnak, ha szexről van szó (de csak nagyjából), ez a törvény mégis megúszta valahogy.

Az észszerű kezdeményezést azonban Cruz és csapata azonnal megtámadta. Szerintük ugyanis meg kell védeni a “morális értékeket”, és az ilyen tárgyak vásárlása ugyanolyan, mintha prostituáltakkal hetyegnénk. Érvelésük így hangzott (de komolyan): bár az emberek alkotmányos joga vibrátort használni, de a konkrét vásárláshoz már nincs joguk.

2008-ban Cruzék szépen elvesztették az ügyet, majdnem fellebbeztek, de aztán rájöttek, hogy az bizony elég kínos volna, ha minden képernyőn egy vibrátor és Cruz habzó szája lenne látható.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez