Készülj! Itt van az ukrán új generáció

Krím, háború és korrupció – ez a három szó jellemezte az Ukrajnából érkező híreket az elmúlt években. Pedig annyi minden szép és érdekes is van ebben a kelet-európai országban. Az új generáció tehetségeit videósorozatban mutatják be.

Az Ukrajnát ismerő szakértők rendszeresen megfogalmazzák: az ország egyik legnagyobb problémája a szinte mindent átszövő korrupció. Hiába döntöttek az átfogó reformok mellett, megvalósításuk nagyon nehéz a régi beidegződések miatt.

A reményt az új generáció jelenti, azok, akik a Szovjetunió felbomlása után szocializálódtak. Az élet legkülönbözőbb területein dolgoznak hazájuk felvirágoztatásáért. Az Ukraine’s new generation sorozat 35-őjüket mutatja be. A projekt mottója: „Együtt erősebbek vagyunk. Készek vagyunk a változásra.”

A Youtube-on is elérhető kisfilmekben szerepel krími énekesnő, ügyvéd, önkéntes katona, szobrász, újságíró, paralimpikon, stb. Ráadásul nemcsak angolul, de például francia, olasz és spanyol felirattal is elmondják, mennyire elszántan és elhivatottan dolgoznak hazájukért.

A sorozatot Nagy-Britannia kijevi nagykövetsége is támogatta. Judith Gough nagykövet az Ukraine Today tévének elmondta:

„A legmegfelelőbb emberek arra, hogy eladják Ukrajnát, hogy elmagyarázzák Ukrajnát, maguk az ukránok. Rengeteg negatív történet kering odakint Ukrajnáról, legyen szó a konfliktusról, vagy a korrupcióról. De természetesen számtalan pozitívum is van ebben az országban. Amit az új generáció és mi csinálunk, hogy más irányba fordítsuk ezt az országot, hogy támogassuk a reformokat, hogy segítsük egymást, hogy előrébb mozdítsuk ezt az országot, az egy igazán lenyűgöző és pozitív történet.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez