Külföldön is hódít a Középsuli

Pénteken jelenik meg a Középsuli filmsorozat első, Romániában, román középiskolásoknak forgatott része. Erről is kérdeztük a felelős szerkesztőt, Kovács Robertinát.

– Milyen régi maga a brand? Kiknek szól? Mennyi olvasója, illetve nézője van a Középsuli portálnak és a filmsorozatnak?

– – A Középsuli.hu online magazin 2014 decemberében indult nagyon komoly előkészítő munka után, ezzel párhuzamosan jelentek meg a közösségi médiafelületeink.  Maga a sorozat pedig 2015 áprilisában indult, immár több, mint egy éve fut a Középsuli YouTube csatornáján. Az elsődleges célcsoportunk a középiskolás korosztály, akik csaknem félmillióan vannak Magyarországon. Túlnyomó többségüket sikerült elérnünk, ami azt jelenti, hogy olvassák a Középsuli.hu oldalt, nézik a Középsuli sorozatot. Az elsődleges célcsoportunk mára kibővült a 10-25 éves korosztályra. Másodlagos célcsoportunk a tanárok közössége, hiszen rengeteg, oktatással kapcsolatos hírt, módszert közlünk, amik őket is érinthetik. A harmadlagos célcsoport pedig a szülők, akik ha felpillantanak az oldalunkra, vagy valamelyik közösségi médiafelületünkre, a cikkek témája és az olvasóktól, nézőktől érkező kérdések alapján kicsit jobban beleláthatnak, mi az, ami a fiatalok érdeklődésének középpontjában van. A Középsuli brand részét képezi a Középsuli.hu, a Facebook, az Instagram, az ask.fm és természetesen a YouTube csatornánk. A legjobb napunkon eddig 290.000 embert sikerült elérnünk.

– Melyik elemei jutottak el Romániába? Mennyiben más egy romániai Középsuli?

– A film sztorija szinte teljesen lefedi a magyar alaptörténetet. Középiskolások mindennapjait, örömeit, problémáit, tévhiteit és gondolatvilágát szórakoztatva, erősen szarkasztikusan, karakterisztikusan és humorosan mutatja be, egyfajta görbe tükröt tartva a tinédzsernézők elé.

A romániai sorozat szereplői viszont más személyek, ott nem a magyar gárdával folyik a forgatás. A Noi Liceenii szereplői fiatal tehetségek, akik a castingot követően óriási lelkesedéssel vágtak neki az első rész forgatásának. A történet fő karakterei ott Bogdan, a macsó, Valentin, a rosszfiú, Edina, a sportlady, Isabella, a pasifaló, Cris, az okostojás, Sabina, a kemény lány, Andrea, a plázacica, Carmen, a bombázó, Florin, a srác, Lulu, a vadóc, Rosa, a lúzer és persze Clau, a Kolozsvárról érkezett új lány. Természetesen Clau is azért került az osztályba, mert a házszerkezetük megromlott, ahogyan ez a Középsuli sorozat Barbijának családjával is történt. A kissé kezelhetetlennek tűnő osztályt Suzy tanárnő fogja össze, aki Kata tanárnő román alteregója.

roman_ks_2

– Honnét hívtatok a castingra embereket?

– Bár nagyon erős volt a mezőny, csak a legjobbak maradhattak az éles forgatásra. Törekedtünk rá, hogy a szereplők javarészt valóban középiskolások legyenek, hiszen így még hitelesebben tudják eljátszani a szerepüket.

– Milyen nyelven forgattátok az új sorozatot? A magyar rajongók is élvezhetik majd?

– A sorozatot román nyelven forgattuk le. Megkönnyítette a helyzetet, hogy egy-két helyi szereplő tud magyarul is, ennek köszönhetően gördülékenyebben ment a kommunikáció. De ettől függetlenül azért van olyan munkatársunk is, aki segíti a stáb eligazodását Romániában.

Természetesen a magyar rajongókról sem feledkeztünk meg, hiszen reményeink szerint a legtöbben kíváncsiak lesznek arra, hogy kik azok, akik a kedvenc sorozatuk szereplőinek bőrébe bújta. Ezért is készítünk az összes részhez magyar feliratot, amit a YouTube felületén egy gombnyomással előhozhat, aki szeretné. Szerintünk remek gárda jött össze Romániában is. Kíváncsian várjuk a visszajelzéseket!

roman_kozepsuli_index copy

– Az itthoni sztárok bekerültek a román változatba?

– Igen, akik ismerik és nézik a Középsuli sorozatot, egy ismerős arcot is felfedezhetnek majd: a tatai lányt alakító Barbit, aki a rajztanárnő szerepébe bújt bele. Hogy hogyan megy majd Barbinak a román nyelv, az az epizódból kiderül! De akár az is előfordulhat, hogy többen megjelennek majd vendégszereplőként a más nyelvű epizódokban, hogy még érdekesebb legyen mindenhol a sorozat, hogy még inkább összefonódjanak, hiszen mégiscsak egy brand-ről beszélünk.

– Milyen tervek vannak a további világhódításra?

– A Középsuli nemcsak román nyelven van a magyaron kívül, hanem már szlovákul is, ahol ugyanúgy elindultak az előkészületek arra, hogy hamarosan megjelenhessen szlovák nyelven is a sorozat. A cél, hogy hamarosan majd az orosz, az angol és a német nyelvű piacot is meghódítsuk a Középsulival.

A most kijött első romániai részt ITT nézhetik meg.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez