Koporsóhotel Japánban

Az idő előrehaladtával újabb és újabb kihívásokkal szembesülnek az öregedő társadalmak. Japánban például annyira megugrott a halálozási arány, hogy nincs elég krematórium.

Az elmúlt időszakban évi 20.000-el nőtt a halálozási ráta Japánban. Kormányzati becslések szerint az elhunytak száma akár az évi 1,7 milliót is elérheti 2040-re. Akkorra körülbelül 20 millióval csökkenhet a japán társadalom.

A folyamat egyik vetülete: túlzsúfoltak a krematóriumok, nem tudják azonnal fogadni a holttesteket. Amíg nem épül több, addig úgynevezett koporsóhotelekkel oldják meg a problémát – számolt be a brit Daily Mail.

Ilyen létesítményt nyitott 2014-ben Hisao Takegishi. Az ő lefüggönyözött, légkondicionált (nem hűtőkamrás) szobáiban legfeljebb négy napig tárolható az elhunyt. A szolgáltatás éjszakánként 9.000 jenbe, azaz körülbelül 23.000 forintba kerül.

A környék lakói nem igazán örülnek a furcsa üzletnek. Takegishi viszont a terjeszkedést fontolgatja. Valószínűleg más városokban is nyit majd egy-egy ilyen, sajnálatosan hiánypótló hotelt.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez