A doppingellenőr szerint Szocsiban a titkosszolgálat intézett négy aranyat az oroszoknak

Ezt nyilatkozta Oroszország főfő dopping ellenőre, aki az életét féltve az Egyesült Államokba menekült az év elején. Grigorij Rodcsenkov nem véletlenül fél: a dopping megszervezését a titkosszolgálat végezte! A titkosszolgálat munkatársai cserélték ki a vizeletmintákat – egyetlen éjszaka alatt! 15 olimpiai érmet szereztek így az oroszok a 33-ból Szocsiban a téli olimpián 2014-ben. Legalábbis ezt állítja Oroszország egykori főfő dopping ellenőre, aki a New York Timesnak nyilatkozott.

Nem ő az első orosz, aki azt állítja, hogy szervezetten doppingoltak a fogadó ország versenyzői Szocsiban. Vitalij Sztyepanov orosz dopping ellenőr tavaly novemberben robbantotta fel a dopping bombát amikor közölte a CBS amerikai televízióban: Oroszország négy olimpiai aranyat dopping révén ért el Szocsiban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság azonnal vizsgálatot indított.

Emiatt még az is kérdéses: Oroszország egyáltalán részt vehet-e az idei olimpián Rio de Janeiróban. A legújabb orosz nyilatkozott kicsapta a biztosítékot a NOB-nál is: azonnal újabb szigorú vizsgálatot indítanak Oroszország dopping ügyeiben.

Mit mond Moszkva?

A sportminiszter, Vitalij Mutko mindent cáfol. Azt állítja, hogy a kiváló orosz versenyzők mindenféle csodaszer nélkül nyertek 33 érmet Szocsiban. Csakhogy Rodcsenkov elmondja: három anabolikus csodaszerből állt az orosz versenyzők doppingszere, melyet alkoholban higítottak fel, hogy nehezebben legyen kimutatható. Semmit sem bíztak a véletlenre: az érem esélyes vizeletmintáit maga a titkosszolgálat hamisította meg! Rodcsenkov olyan e maileket mutatott meg a New York Times munkatársának, melyek egyértelműen bizonyítják: Moszkvában a sportminisztérium irányította a dopping akciót Szocsiban! Úgy működött az egész mint a svájci óra! – hangsúlyozta Oroszország egykori főfő dopping ellenőre már az Egyesült Államokban…

Fotó: kremlin.ru

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez