“Legjobb utazási élményem Afrikában” fotópályázat

A világ minden év május 25-én Afrikát ünnepli. A nemzetközi Afrika-nap alkalmából az Utazz Afrikába Utazási Iroda a Kultúrafrika Alapítvánnyal közösen különleges fotópályázatot hirdet. A kiírók a legjobb, legszebb, legizgalmasabb afrikai utazási élményeket megörökítő fotográfiákat több kategóriában várják 2016. június 25-ig. A fotográfiákat szakértő, Afrikában jártas vizuális szakemberek zsűrizik. A nyertes fotográfiák készítői értékes nyereményekben részesülnek, továbbá a választott fotókból tárlat nyílik a VI. Afrika Expo és Vásáron.

Az Utazz Afrikába Utazási Iroda és a Kultúrafrika Alapítvány a nemzetközi Afrika-nap alkalmából pályázatot hirdet afrikai utazási témájú fotográfiák beküldésére. A pályaműveket hobbifotós és profi kategóriában lehet beküldeni. Egy fotográfus témánként maximum 3-3 pályaművet küldhet be.

A pályázat témái:
I. téma: VADVILÁG/ TERMÉSZET
II. téma: PORTRÉ
III. téma: VILÁGÖRÖKSÉGI HELYSZÍNEK – HAGYOMÁNY – KULTÚRA
IV. téma: ÉN ÉS AFRIKA (A LEGSZEBB UTAZÁSI ÉLMÉNYEK, LEGIZGALMASABB PILLANATOK, amelyeken az utazó és a helyiek interakciója mutatkozik meg.)

A pályaműveket digitalizált formában lehet benyújtani az info@utazzafrikaba.hu címre. Kérjük, a tárgyban tüntessék fel: LEGJOBB UTAZÁSI ÉLMÉNYEM AFRIKÁBAN, illetve az e-mailben írják meg címüket, nevüket, telefonszámukat, illetve a készítés idejét , helyét (ország/ város/ népcsoport), és egy maximum 200 karakterből álló magyarázó képaláírást.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. június 25.

A kiíró mindhárom kategóriában egy-egy nagy értékű ékszert, ruházati cikket és dísztárgyat tartalmazó afrikai ajándékcsomaggal jutalmazza a nyerteseket. Továbbá az első, második és harmadik helyezettek fotográfiáiból tárlatot mutat be a VI. Afrika Expo és vásáron a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban 2017. március 2-5. között.

Az első helyezettek jutalma: 15% kedvezmény az Utazz Afrikába Utazási Iroda bármelyik választott szenegáli csoportos körutazására a részvételi díjból és értékes afrikai ajándékcsomag.

A második helyezettek jutalma:10% kedvezmény az Utazz Afrikába Utazási Iroda bármelyik választott szenegáli csoportos körutazására a részvételi díjból és értékes afrikai ajándékcsomag.

A harmadik helyezettek jutalma: ingyenes részvétel két alkalommal Abdoul Camara szenegáli táncművész afro táncóráin és afrikai ajándékcsomag.

(A szenegáli utazásra jogosító kedvezmény 2016. december 31.-ig használható fel. Az Abdoul Camara afro órákra jogosító kuponok 2016. október végéig használhatóak fel.)

A beérkezett pályázatokat Afrikában nagy tapasztalattal rendelkező, szakértő zsűri véleményezi, többek között Lantai-Csont Gergely National Geographic díjnyertes fotográfus részvételével. A győzteseket az általuk megadott elérhetőségeken értesítjük a díjátadó helyszínéről és időpontjáról. A díjátadó tervezett időpontja: 2016. július első fele.

További feltételek:
• tilos manipulált, a valóságot nem tükröző, a téma eredeti jelentését és tartalmát megváltoztató módosítást a képeken elvégezni
• engedélyezett módosítás : 30%-ot nem meghaladó vágás, kontraszt, szaturáció, expozíció korrekció
• profi kategóriában legalább 8 megapixel, lehetőleg RAW file beküldése szükséges
• amatőr kategóriában jpeg formátum és 6 megapixel elégséges
• a felvételek etikus fotográfiai magatartást kell tükrözzenek
• a felvételeken legyen feltüntetve a készítés helye és ideje, valamint profi kategóriában az expozíciós adatok (gép, optika, fókusz, rekesz, zár, iso).

A pályázók a jelentkezési feltételek elfogadásával tudomásul veszik, hogy a pályázat kiírói a fotográfiákat szabadon felhasználhatják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez