Így rabolta ki a majom az ékszerboltot – videó

„Vigyázzatok a majmokkal!” – figyelmeztetnek rendszeresen Indiában. Nem szokatlan, hogy az állatok szemtelenül kikapják az ételt az emberek kezéből. Ezúttal nem egy szendvicset, hanem pénzt, sok pénzt rabolt el egy majom.

Az eset a dél-indiai Gunturban történt, amikor az egyik majom begurította guava gyümölcsét az egyik ékszerboltba. Miután bement érte és az eladók visszagurították neki, az állat nem távozott.

Körülbelül húsz percig időzött az üzletben. Ez idő alatt sikerült rátámadnia az egyik alkalmazottra, aki persze szerencsésen megmenekült, majd felfedezte magának a kasszát. Összesen 10.000 rúpia (körülbelül 42.000 forint) készpénzt vett magához, majd távozott.

Vesztére az enyveskezű majom nem volt profi. Az üzlet biztonsági kamerái ugyanis rögzítették tettét, és azóta a felvételek futótűzként terjednek az interneten.

Indiában rendszeresen fülön csípik a majmokat, ahogy éppen kertekből vagy irodákból csórnak el valamit. De az embereket is képesek megtámadni egy-egy értékesnek vélt falatért – emlékeztet a Hindustan Times.

Az egyik legérdekesebb eset pár héttel ezelőtt történt, amikor pénz hullott az égből észak-indiai Vrindavan egyik templománál. Kiderült, hogy egy majom ellopta az egyik hívő tárcáját, majd a pénzt dobálni kezdte a fa tetejéről.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez