Szobrot kaptak az udvarias emberek – új katonai brand a Krímben

Az udvarias emberek azok a felségjelzés nélküli orosz katonák, akik a 2014-es annektáláskor jelentek meg a Krím-félszigeten. A nekik szánt szoborkompozícióban egy macska is helyet kapott.

„Az orosz katona erejét, nyugalmát, magabiztosságát és udvariasságát jelképezi ez az emlék” – mondta a szoboravatáskor az orosz elnök krími megbízottja, Oleg Belavencev.

A szimferopoli kompozíció egy egyenruhás katonát ábrázol, ahogy egy kislánytól virágot kap, és ahogy a lábához dörgölőzik egy macska. A bronz alkotást Szalavat Scserbakov szobrász jegyzi.

Nem a most átadott szimferopoli szobor az első, amelyet az udvarias embereknek szántak. Tavaly májusban az amuri Belogorszkban avattak egy hasonló kompozíciót: két kezében tart egy macskát egy orosz fegyveres. Az alkotók az állattal szeretnék hangsúlyozni, milyen nagyon kedvesek ezek az emberek.

Tovább folytatják az „udvarias emberek” márka építését – ígérte a Krím-félsziget államfője, Szergej Akszjonov. Hogy ez újabb szobrokat jelent-e, nem tudni. Az viszont tény, hogy 2014 májusában udvarias emberek feliratú pólót hozott forgalomba az orosz védelmi minisztérium, amelynek népszerűsége azóta is töretlen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez