Átneveztek egy kisvárost a foci Eb idejére

A kis Észak-Wales-i város, Bala átmenetileg átnevezte magát Bale-re, így tisztelegvén Wales leghíresebb labdarúgója, Gareth Bale előtt.

A Real Madrid kétszeres BL-győztes csatára már két gyönyörű szabadrúgás gólt szerzett a Franciaországban zajló Eb-n. Hét góljával abban is kulcsszerepet játszott, hogy Wales 1958 után először jutott ki a kontinenstornára.

A kétezer fős kisváros alpolgármestere, Dilwyn Morgan a Real Madrid TV-nek adott interjújában elmondta: az alapötlet egy kisfiútól származik: „a helyi újság tulajdonos-főszerkesztőnője épp a gyerekeit vitte autóval, amikor az egyik fia felkiáltott: Bala szinte ugyanaz, mint Bale neve!”

Morgan szerint a névváltoztatás, melynek keretében az összes helységnévtáblát átírják, nagyszerű módja annak, hogy tisztelegjenek Gareth Bale és a walesi csapat előtt az Európa Bajnokság alatt. Természetesen, az alpolgármester tisztában van azzal is, hogy mennyit hozhat ez a lépés a városka konyhájára: „Ezzel felkerülhetünk a világtérképre!”

Sok turistát vonzhat az is, ha – a polgármester kérésének megfelelően – Gareth Bale és válogatott csapattársai ellátogatnak a kisvárosba az EB után.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez