Egész Ausztrália gyászolja az öleléshiánytól depis vombatot

Egész Ausztrália gyászol, miután meghalt egy vombat depresszióban. Nem kapott elég ölelést és hassimogatást.

Egy ausztrál vombat depressziós lett, miután hatalmas csapás érte a vadasparkban, ahol élt. Több héten át a látogatók nem ölelgethették és simogathatták őt. Miután a bánatba belehalt, az internet felrobbant a hírtől.

7527410-3x2-700x467

Tonka, a csupasz orrú vombat életét régen egy katona mentette meg, miután anyját elütötték, és elpusztult. A szőrös erszényes imádta, ha kényeztetik, lefeküdt, hogy hasát is simogassák. Miután egy órási ciklon söpört végig Queenslanden 2011-ben, a vadasparkot bezárták 10 hétre. Tonka ekkor kezdett el rosszul lenni, nem volt hajlandó enni és fogyni kezdett. Miután a park újra megnyitott, ismét enni kezdett, de már nem volt a régi önmaga.

„Tonka depressziós lett. Nem cirógatták, nem ölelgették a látogatók. Azóta már nem volt önmaga” – mondta egy alkalmazott a parkban. A kis állat a héten hunyt el, a  vizsgálatok kimutatták, hogy visszafordíthatatlan vesekárosodása volt.

7527434-3x2-700x467

Bob Flemming, a park tulajdonosa elmondta: Tonka halála nyomasztó. „Tonka éveken át szórakoztatta az embereket, és folyton a gyerekek kezében volt” – mondta. „Annyira szerette az embereket, hogy bosszantotta, ha nem vették ölbe.”

Több ezer gyászoló hozzászólás született az interneten, a legtöbben azt írták, hogy Tonka Ausztrália fénypontja volt.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez