Nem felejti a magyar szurkolókat Marseille

Bár tegnap véget ért a mostani foci Eb a magyar válogatott számára, a francia helyszínek hosszú ideig fognak még emlékezni a jó hangulatú magyar szurkolókra – jelentette ki Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró a FEM3 ma reggeli műsorában, amikor a francia Eb-vel kapcsolatos élményeiről mesélt.

„A német foci vb-n döntöttem el, hogy ezentúl minden világ- és Európa-bajnokságra elmegyek” – emlékezett vissza a kezdetekre Kiss Róbert Richárd. Az idei Európa-bajnokságon is tartotta magát az elhatározáshoz.

Marseille-ben is megtapasztalta azt a hihetetlen közösségi élményt, amit egy nagyszabású sportesemény és különösen a szurkolók adhatnak. Bár az eredeti kiinduló pont nem a dél-francia város kikötője volt, a magyar szurkolók mégis onnan indultak az izlandi-magyar meccsre. Menet közben fantasztikus volt együtt énekelni a Himnuszt és a Soho Party fociódává avanzsált számát, az Éjjel soha nem érhet véget – emlékezett vissza a turisztikai szakújságíró.

A magyarok mellett más ország, például Albánia szurkolói is őrületes hangulatot teremtettek az Eb alatt. Ők még dallamkürtökkel is színesítették a dél-franciaországi focifiesztát.

Végül Kiss Róbert Richárd röviden azt is elmondta, hogy tulajdonképpen fillérekből is be lehet járni a világot. Ehhez csupán három dologra van szükség: elszántságra, kevés csomagra és időre. Az elszántsággal drága szállások helyett akár egy búzamezőn is éjszakázhatunk, a kevés csomaggal könnyebben mozoghatunk. Ha pedig időnk is van, akkor mindenünk van.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez