Bepillantás a jövő közlekedésébe

A japán Yamaha két nagyon érdekes járművel próbál minket bevezetni a jövő közlekedési eszközeibe. Az egyiket egy hajó inspirálta, a másik pedig egy háromkerekű.

A Yamaha Motor Co. nemrégiben mutatta be a két új modelljét: a 05GEN-t és a 06GEN-t. Szemben azzal, hogy a járművek milyen gyorsan haladnak, és mekkora távolságot vagyunk képesek megtenni velük, a hangsúly inkább a kényelmes mozgáson van. A tervező Itó Tojoo építész szerint ez összeköti az embereket és a környezetet.

A 05GEN nevű háromkerekű járművet elektromos támogató technológiákkal szerelték fel. A tetőszerkezet megvédi az utast a naptól és az esőtől. Úgy tervezték, hogy olyan legyen, mintha egy ruhadarab lógna a fejünk felett. A napellenző teljesen lehajtható, így parkolás alatt megvédi az esőtől a járművet.

yamaha-2 yamaha-5

A 06GEN egy elektromos négykerekű jármű, amely kényelmes belső térrel rendelkezik. A tervezési elv az volt, hogy a belső teret interakcióba hozzák a környezettel. A lágy ívek és a csónakszerű kialakítás egy nyitott, verandaszerű helyet eredményez, így ellazítja az utast.

yamaha-8 yamaha-9 yamaha-11

A két új modell hamarosan látható lesz élőben is Itó Tojoo építész kiállításán. Tojoo Pritzker-díjas japán építész, a világ egyik leginnovatívabb tervezőjeként tartják számon, extrém stílusáról ismert.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez